RS-Expert

Vergroot uw expertise en uw klantenkring. Bied hardlopers de juiste begeleiding door een biomechanische screening en optimale ondersteuning voor hun doelen aan de hand van een gebruiksvriendelijke online tool.

Wil je ontdekken hoe het werkt? Registreer je GRATIS en maak geheel vrijblijvend gebruik van de DEMO om de tool te ontdekken.

 

 

Gratis DEMO  

RunningSmart-Expert

De juiste begeleiding bieden aan lopers op ieder niveau is wat de experts van RunningSmart dagelijks doen. Prestaties van de sporters verbeteren én blessurepreventie leidt tot een afname van het aantal letsels. Met deze online tool wordt een brug gebouwd tussen de groeiende wetenschappelijke onderbouw van screening- en preventiemaatregelen enerzijds, en de praktische uitwerking en realisatie ervan anderzijds.

RunningSmart is een netwerk van experts op het gebied van hardlopen bestaande uit fysiotherapeuten, sportartsen, osteopaten, personal trainers en meer.  De online tool kan perfect preventief worden ingezet om blessurerisico’s te verlagen. De methode wordt eveneens gebruikt voor ‘return to sport’ van een geblesseerde sporter.

Meer info vind je in onze folder (pdf). Een gedetailleerde uiteenzetting over de werkwijze lees je hier.

Biomechanisch profiel

Dankzij de ontwikkelde screeningsmodule (testbatterij + vragenlijst) beschik je over een uniek hulpmiddel om een biomechanisch profiel op te stellen. Na het invullen van de testgegevens wordt dit profiel automatisch gegenereerd, en zo krijg je op een snelle manier een goed beeld van het functioneren van de geteste sporter.

Rapport & advies

De screening resulteert meteen in een rapport met gepersonaliseerd advies. Op overzichtelijke wijze worden de belangrijkste zwakke schakels benoemd en opgesomd. De tool genereert hieraan gekoppeld een oefenschema en/of een loopschema.

Gratis DEMO

Maak kennis met de online tool  door je nu te registreren. Je ontvangt 1 gratis credit om het hele systeem uit te testen. Bovendien word je geïnformeerd over de extra aangeboden scholing die georganiseerd worden.

Registreer

Meer dan 300 sportspecifieke oefeningen

De RunningSmart-tool beschikt over een uitgebreide database van loopspecifieke oefeningen. Op basis van het resultaat van de screening worden uit deze database automatisch de geschikte oefeningen uitgekozen om de aanwezige zwakke schakels te verhelpen. Als  RunningSmart-Expert heeft u ook de mogelijkheid om uw eigen inbreng in het opgestelde oefenschema toe te voegen. Voorbeelden van oefeningen vind je hier

 

afbeelding_in_tweede_text

Belangrijkste features

feature Running Smart App
Evidenced based screening
feature 2 Running Smart App
Resultaten meteen beschikbaar
feature 3 Running Smart App
Oefenschema opstellen
feature 4 Running Smart App
Rapportering & online follow-up
  • Kom ik in aanmerking om gecertificeerd RunningSmart Expert  te worden? Wat is het vereiste opleidingsniveau?   

Iedereen die basiskennis heeft van het menselijk (fysiek) functioneren beschikt en/of ervaring heeft met de begeleiding van hardlopers komt in aanmerking om RunningSmart Expert te worden. In het netwerk van RunningSmart nemen momenteel fysiotherapeuten, (sport)artsen, atletiektrainers, fitness instructeurs en personal trainers deel. De scholing die verbonden is aan het verkrijgen van het RunningSmart-Expert-certificaat, stelt je bovendien in staat om de online screeningstool te gaan gebruiken.

 

  • Hoe kan ik me als geïnteresseerde en potentiële nieuwe RunningSmart-Expert aanmelden?

Het is heel eenvoudig: meldt je aan via het contactformulier, daarmee ontvangen wij jouw contactgegevens. Vermeld dat je interesse hebt om met RunningSmart aan de slag te gaan, je kunt dan snel een reactie van ons verwachten. Je ontvangt een aanmeldformulier, waaruit we kunnen opmaken of je in aanmerking komt om deel uit te maken van het RunningSmart netwerk. Tot slot ontvang je informatie over onder andere: de jaarlijkse licentiebijdrage, de kostprijs per afgenomen “credit” en de adviesverkoopsprijs per screening voor de hardloper. 

      

  • Wat houdt de scholing die wordt aangeboden aan de RunningSmart-Expert precies in?    

De basis scholing geeft een update van de laatste (wetenschappelijke) inzichten met betrekking tot hardlopen en blessurepreventie. Om het klinisch redeneren in de praktijk te ondersteunen wordt je begeleid in het uitvoeren van de effectieve lichamelijke screening en het opstellen van trainingsprogramma's, ondersteund door de hiervoor ontworpen online tool.
Daarnaast bieden we ook bijkomende scholingen (RS-Masterclasses) omtrent onderwerpen zoals blessurepreventie, looptechniek,... Schrijf je alvast in op onze nieuwsbrief, en word verder op de hoogte gehouden. 

 

  • Wat kost een begeleiding door een RunningSmart Expert? 

De kosten voor de RunningSmart screening worden bepaald door de individuele RunningSmart-Experts. Hij/zij heeft zelf de vrijheid om de begeleiding vorm te geven. Dit kan bestaan uit het afnemen van de screening, advies geven en aanleren van de oefeningen (= gegarandeerde basisbegeleiding). Onderzoeken zoals ademgasanalyse worden ook gecombineerd aangeboden tegen meerprijs. Ook in de trainingsbegeleiding kiezen enkele Experts ervoor om de RunningSmart benadering te integreren; bv. in groepstrainingen of begeleiding bij looptraining. Over het algemeen kunnen we stellen dat je voor minder dan de prijs van een paar goede loopschoenen op een zeer kwalitatieve RunningSmart dienstverlening mag rekenen!