Bestaande klant? Login

Nieuws

 

Wordt hier op de hoogte gehouden van de laatste RunningSmart nieuwtjes!

Interesse, of op zoek naar meer info? Vraag het aan één van onze coaches in jouw buurt!

Vind een coach  

RunningSmart maakt slimme sportkledij

03.07.2018 10u00

Recent verscheen er een artikel in het online magazine 'Made in Antwerp' over het Smarttextiles-project waar RunningSmart momenteel aan werkt.

 

 

DEURNE – De integratie van data in de sportwereld is niet meer weg te denken. Vanuit die vaststelling gaat kinepraktijk Isokine uit Deurne samen met het Lennikse RunningSmart en het Nederlandse Kinetic Analysis de uitdaging aan om een interactief sporttruitje te ontwerpen.

De Antwerpse kinepraktijk Isokine en het Lennikse bedrijf RunningSmart werken al jaren met topatleten. Om hen nog beter van dienst te zijn, bundelen ze de krachten met de Nederlandse sportdataspecialist Kinetic Analysis. Dankzij de Europese subsidies van CrossRoads2* werken de drie bedrijven samen aan een innovatief sporttruitje met sensoren die moeten helpen om sportprestaties nog beter te ontleden.

“Een app kan je tempo en je ritme wel bijhouden, maar bepaalde parameters zoals lichaamshouding, lichaamstemperatuur en ademhaling blijven buiten beschouwing. Door sensoren in kledij te verweven, verkrijg je deze gegevens wel”, klinkt het. “Bovendien worden alle metingen in één circuit vervat, waardoor je geen smartphone hoeft mee te dragen.”

De bedoeling is dat sporters, dankzij het slimme truitje, nog persoonlijkere feedback krijgen zoals waarschuwingen voor overbelasting en blessures, tips om hun techniek te verbeteren, en andere nuttige informatie.

Lopend project

Voor het zover is, moet er nog heel wat gebeuren. Momenteel worden sporters bevraagd over het nut van bepaalde parameters. Daarnaast vinden er veldtesten plaats en worden verschillende sensoren uitgetest. De drie partners hopen binnen enkele maanden hun truitje te kunnen aanbieden. Dat zal niet alleen voor topsporters, maar ook voor vrijetijdsjoggers bestemd zijn.