Bestaande klant? Login

Over ons

Interesse, of op zoek naar meer info? Vraag het aan één van onze coaches in jouw buurt!

Vind een coach  

RunningSmart is een onderdeel van MovingSmart, een vennootschap opgericht door Stijn De Mot en Robbie Billen.

Beide  zijn lic. Kinesitherapie en Manueel Therapeut en hebben reeds een jarenlange ervaring in de behandeling van sportgerelateerde letsels en in de begeleiding van lopers.

Stijn stond mee aan de wieg van het Topsport Advies- en Begeleidingscentrum (Topsport ABC, KULeuven) en heeft een succesvolle kinesitherapiepraktijk opgebouwd in Lennik (www.extrafit.be ).

Robbie is jaren actief geweest als looptechnisch trainer bij de Vlaamse Triatlon- en Duatlonfederatie en als clubtrainer bij Daring Club Leuven Altetiek. Momenteel is hij kinesitherapeut van de Topsportschool Triatlon en van een aantal topsporters (atletiek & triatlon). Daarnaast is hij ook docent aan de Vlaamse Trainersschool. Hij heeft zijn eigen kinesitherapiepraktijk te Bertem (www.robbiebillen.be).

Hun gemeenschappelijke interesse voor blessurepreventie en biomechanische screening lag aan de basis voor de ontwikkeling van RunningSmart. Bedoeling was een uniforme, gebruiksvriendelijke, wetenschappelijk onderbouwde en kwalitatief hoogstaande testbatterij te ontwikkelen specifiek voor lopers met hieraan gekoppeld een individueel stabilsatie-, oefen- en loopschema. Aan het uiteindelijke resultaat ging jarenlang overleg, studie en onderzoek vooraf.